Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Πολιορκία Παραπληροφόρησης

Υπάρχουν πληροφορίες ήδη για ένα σοβαρό τραυματισμό παιδιού από το κέντρο της Αθήνας λόγω κλομπιάς. Περιμένουμε ακόμα νεότερα, πριν ανατριχιάσουμε κι άλλο. Μακάρι να μην είναι σοβαρός. (Τελευταία ενημέρωση, την γλίτωσε φτηνά με χτύπημα στην πλάτη και στο κεφάλι. Γενικά η πληροφορία αποσιωπήθηκε αρκετά). Αλλά αποδεικνύεται πόσο καλά κάνει την δουλειά της η αστυνομία, χτυπώντας οργισμένους μαθητές, που έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν. Δημοσιογράφοι αναμεταδίδουν, όταν ρωτήθηκε αστυνομικός για το πως συνέβη αυτό, απάντησε ειρωνικά: "Μάλλον θα έπεσε από το ποδήλατο". Όπως, και ο Αλέξης, που θα αποδειχτεί ότι μπήκε σο δρόμο της σφαίρας...
Λόγω της παραπληροφόρησης σας προτείνω να ακούτε ραδιόφωνο, όπου μεταδίδονται πιο άμεσα και πιο αφιλτράριστα οι ειδήσεις. Φυσικά καλύτερη είναι η άμεση πληροφόρηση, από ανθρώπους που βρίσκονται στα γεγονότα, κι όχι από δημοσιογράφους. Επαναλαμβάνω όμως από άμεση εμπειρία, υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση. Γι αυτό όχι στην ενημέρωση από τηλεόραση!!!
Η τηλεόραση στοχεύει στην εικόνα, και στην αναπαραγωγή της καταστροφής κι επιλεκτικές ειδήσεις π.χ. δεν ανοικοινώθηκε άμεσα το όνομα των ειδικών δολοφόνων, Επαμεινώνδας Κορκωνέας κι ο ηθικός αυτουργός συνοδός Βασίλης Σαραλιώτης, ονόματα που αναμεταδόθηκαν άμεσα από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, αλλά όχι από τα ελληνικά. Γιατί;;; Είμαι ανοιχτός σε όλες τις απαντήσεις...)
Ακολουθεί και μια έξυπνη μετάφραση του διαγγέλματος του πρωθυπουργού μας.

Αναδημοσίευση από: http://katalipsiasoee.blogspot.com/

[Μετάφραση του τελευταίου διαγγέλματος της Αυτού μεγαλειότητος του Πρωθυπουργού

Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες, η πρόκληση είναι ξεκάθαρη (όχι βέβαια να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο μιας ωμής δολοφονίας αλλα...!): Να θωρακίσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα απέναντι στη βία ακραίων ομάδων (οι οποίες είναι και οι μόνες που αντέδρασαν μια και δεν υπήρξε οποιαδήποτε άλλη μορφή έμπρακτης αντίδρασης στο γεγονός της δολοφονίας). Γι' αυτό η εθνική ενότητα είναι αυτή τη στιγμή το χρέος όλων μας (όλων αυτών δηλαδή που δεν αντέδρασαν στην δολοφονία) .
Στο πλαίσιο αυτό του χρέους είχα σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και τον Πρόεδρο της Βουλής (δηλαδή όλους όσοι φροντίζουν κάθε φορά ώστε να μην αντιδρούν οι υπήκοοι ή έστω στην καλύτερη όταν αντιδρούν να το κάνουν με τρόπο που ελέγχεται από την κυρίαρχη ιδεολογία).

Κατέστησα σαφή τη θέση μου ότι όλοι όσοι προκαλούν βιαιότητες και βανδαλισμούς είναι εχθροί της Δημοκρατίας (εχθρός της Δημοκρατίας δεν χαρακτηρίστηκε ούτε ο δολοφόνος μπάτσος, γεγονός που εντάσσει την πράξη του μέσα στο πλαίσιο της Δημοκρατίας μας).

Ζήτησα από τους πολιτικούς Αρχηγούς να καταδικάσουν απερίφραστα τις πράξεις αυτές (δηλαδή να δώσουν το ΟΚ για να εξαπολυθεί η κρατική επίθεση χωρίς κανένα πολιτικό κώλυμα). Είναι ευθύνη, τόσο της Κυβέρνησης, όσο και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων να υπάρξει άμεσα κοινωνική και πολιτική απομόνωση των στοιχείων της βίας, της παρανομίας, της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς (νά' τα...τί λέγαμε πριν;).

Ζήτησα την αναβολή των συγκεντρώσεων (για να μην δώσω το δικαίωμα να γενικευτούν κι άλλο οι αντιδράσεις έχοντας πολιτκό περιεχόμενο). Είναι ευθύνη και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, μετά την επιμονή τους να πραγματοποιήσουν αύριο συγκεντρώσεις, με ενδεχόμενο να εκμεταλλευτούν ακραίες ομάδες τους αγώνες των εργαζομένων για τη συνέχιση της βίαιης, της καταστροφικής δράσης τους (και βέβαια έχω δεδομένη την κατανόηση και την αμέριστη συμφωνία όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην δική μου άποψη για τις "ακραίες ομάδες"). Δεν μπορεί ούτε οι αγώνες των εργαζομένων, ούτε ο άδικος θάνατος ενός νέου, να συγχέονται με πράξεις που στρέφονται εναντίον της ασφάλειας των πολιτών, εναντίον των περιουσιών τους, εναντίον της κοινωνίας και της Δημοκρατίας (χωρίς βέβαια να μπορώ να φανταστώ πού άλλού μένει να μπορούν να στραφούν οι αντιδράσεις).

Είναι θεμιτές και σεβαστές οι πολιτικές διαφορές που έχουν τα κόμματα, στα πολλά, μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο (μηχανισμοί διαχείρισης εξουσίας είμαστε, ξέρουμε εμείς από τέτοια). Οφείλουμε όμως όλοι να τηρήσουμε ενιαία στάση απέναντι σε παράνομες πράξεις (όπως ας πούμε η αγαστή αποδοχή των υποκριτικών παραιτήσεων των πολιτικών υπευθύνων για την δολοφονία του Αλέξη) . Οφείλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα, με καθαρό λόγο και όχι με μισόλογα τη βία, τη λεηλασία, τους βανδαλισμούς, τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης που επιχειρείται από τις ομάδες αυτές (θέλω καθαρή εντολή δια την πάταξιν κι όχι μισά πράγματα...).

Αυτή η ενότητα στην απομόνωση των ακραίων στοιχείων είναι ευθύνη, είναι χρέος όλων μας (φαίνομαι λιγάκι έμμονος αλλά θα μου επιτρέψετε να επιμείνω λιγάκι παραπάνω...). Σ' αυτές τις ώρες, δεν χωρούν κομματικές αντιδικίες και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να μην τις παρακολουθήσω (α! εδώ αλλάζει η δεκτικότητα! Όλα κι όλα!). Γενικεύσεις και ισοπεδωτικοί αφορισμοί στο όνομα της Δημοκρατίας πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία (εξάλλου "εγώ ειμί η Δημοκρατία").

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα γεγονότα με την υπευθυνότητα, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι περιστάσεις (!!!). Με κεντρικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, την εξασφάλιση της νομιμότητας» (καλά για τα άλλα...αλλά αυτό για την προστασία της ανθρώπινης ζωής...) ]

2 σχόλια:

  1. Η αμεσότητα του twitter είναι εκπληκτική. Η καλύτερη πληροφόρηση έρχεται από την απευθείας πηγή (μέσω Net & Smartphones).

    Επίσης, η δύναμη του flicr και του photo blogging είναι μοναδική. Υπάρχουν εικόνες που δεν φιλτράρονται από κανένα. Αυτά για όσους ψάχνονται ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε θερμά για τις διασυνδέσεις. Χρειαζόμαστε πηγές ενημέρωσης από πρώτο χέρι, κι όχι από ράμφος παπαγάλων.
    Προσθέτω ενδεικτικά και το http://troktiko.blogspot.com/
    όπου μεταφέρω και 3 ωραία νέα, αλιευμένα από εκεί:
    1. Μετάνιωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας και πήρε πίσω την παραίτησή του. Τελικά σ' αυτόν τον τόπο δεν παραιτείται κανείς ούτε για τα μάτια του κόσμου.
    2. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, δηλαδή λίγες ώρες μετά το τραγικό γεγονός με τον 15χρονο Αλέξη και την εκτέλεση του, ο Στυλιανίδης πήγε στην «Ιερά Οδό», για να ακούσει Πασχάλη Τερζή και Ελενα Παπαρίζου. Στην παρέα του ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης (την ίδια ώρα ο προϊστάμενός του υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος πάσχιζε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα)...
    3. ... Ο φωτογράφος που τράβηξε την φωτο-ντοκουμέντο με το όπλο παρατεταμένο απολύθηκε προχθές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή