Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Αναμνήσεις στα Κάρβουνα

Κι έτσι ξεκίνησε να ανάψει τη φωτιά και να βάλει όλες τις αναμνήσεις στα κάρβουνα. Τι νόημα είχε να τις κρατάει πια παγωμένες σε μια κατάψυξη ατελείωτων στιγμών. Θα έβγαζε έξω τις καλύτερες, θα τις τις έβαζε στον ήλιο, έπειτα θα τις πασπάλιζε με λάδι. Μετά θα καλούσε τους καλύτερους φίλους και… Κι αυτοί είχαν ήδη φτάσει εδώ και τώρα ήταν η στιμγή που θα τις απίθωνε στη θράκα.
Όμως ένας φίλος ήθελε να προσθέσει και λίγο αλάτι, μια φίλη ήθελε να στριμώξει μια πιπεριά ακόμη σε εκείνη την περίεργη ανάμνηση. Έτσι σε λίγο άρχισε να μεγαλώνει και να μην χωράει στη ψησταριά. "Ρε παιδιά, σας πειράζει να μην ψηθεί εντελώς και να την σερβίρω έτσι όπως βγει;".



Έτσι ξεκίνησε το γλέντι των αναμνήσεων, καθίσαν με καλό κρασί παλαιωμένο από τον ιδρώτα προηγούμενων καλοκαιριών, άλλοι ήπιαν μπύρα από τον πάγο προηγούμενω ν χειμώνων και το φθινόπωρο τούτο κάθισε σαν σύννεφο πάνω από το κεφάλι τους κι έδωσε μια ανέμελη σπρωξιά στο παρελθόν για να κάνει τόπο να έρθει το μέλλον.
Κάποιος λίγο πιο μεθυσμένος κοιτάζοντας τα φύλλα που χρησιμοποίηθηκαν για προσάναμμα ανέκραξε ευτυχισμένος. "Η ζωή δεν είναι ΙΚΕΑ μωρό μου". Ο άλλος ξεφυλίζοντας μηνύματα από μία φιλενάδα που προσπαθούσε να φλερτάρει συμφώνησε και κοιτάζοντας την παρέα προσέθεσε:  "λίγο ακόμα και θα ψωνίζεις ευτυχισμένα συζύγους και παιδιά". Σε λίγο οι σκόρπιες σκέψεις γίναν κουβέντα, μερικές από αυτές έφτασαν ως εδώ έτοιμες για την επόμενη ψησταριά:



"σε βαλσαμωμένη έκδοση παρακαλώ για να μην σε ενοχλούν", 
"γιατί όχι πασπαλισμένα κι αυτά με λίγο λάδι όπως αυτές οι αναμνήσεις για να ψήνονται πιο εύκολα και να είναι πιο ευκολοχώνευτες;", 
"εαν βάλεις πολλά φίλτρα, σου ανήκει μετά η εικόνα σου;", 
"γιατί σου ανήκει η εικόνα στον καθρέφτη;", 
"έχεις δίκιο, ο καθρέφτης είναι η πρώτη καταστροφή..." 
"Θυμίσου το Νάρκισσο, και βάλε λίγο νερό στη σούπα σου",
"Βρε δεν πάτε να πνιγείτε όλοι σας παρέα με τον Νάρκισσο;",
"Έ, όχι και να πνιγούμε σε μια κουταλιά νερού..."
"Παιδιά το χάσατε, εδώ στη σελίδα αυτή μπροστά μου, έχει 5 καταπληκτικές συνταγές που μπορείτε φτιάξετε με λιαστή μπούρδα"... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου